Peoner eller Pioner som noen sier, (kommer fra navnet Paeonia) er blant de vakreste av alle sommerblomster og blir av mange omtalt som den vakreste sommerblomsten. Noen er så heldig at de kan plukke Peoner fra egen hage. Trenger du gode råd og tips til hvordan du planter og steller Peoner i hagen, anbefaler vi deg å lese rådene fra Eivind Hansen på Barkåker i Vestfold. Se Pionhagen.no  I våre butikker bugner det nå av Peoner i ulike fargetoner. Kjøp peoner til deg selv eller til noen du setter pris på og pynt opp på hagebordet, på kjøkkenet og i stua. Da kan du nyte de hver dag og bli i godt sommer humør 

Peoner er en romantisk sommerblomst og blir mye brukt i brudebuketter og dekorering av festbord. Den er like flott i høye vaser som små og store vaser. Selve blomsten er også lekker flytende i skåler. Vi elsker å lage vakre buketter med peoner satt sammen med sommerblomster og grønt.  Det blir garantert satt pris på som gave og som oppmuntring, da dette er en populær blomst.
Vi sender blomstene hjem på døren til deg.

SLIK STELLER DU PIONER:

Peoner/Pioner springer lett ut i stue temperatur. Sol og varme er en uheldig kombinasjon med avskårne Peoner i vase. Sett de der det er skygge, men allikevel i godt lys. Varme og sol er helt ok når Peonen står i bed. Nyt Peonene i den korte blomstrings tiden de har.

  • Pass på at vasen er ren og stor nok så stilkene ikke står for tett. Vannet kan være kaldt.
  • Husk å snitte stilken. Det er viktig å hjelpe til at vannet har fri adgang.
    Ta bort blader fra stilken så de ikke kommer  i kontakt med vannet.
  • Peoner bør ikke  stå i direkte sol  uansett varme. Men de trives best i godt lys.
  • Settes kjølig om natten og det samme om du er på jobb. Da har du glede av de lenger.
  • Peoner kan kuttes flere ganger og til sist legger du blomstene flytende i en bolle.

Nyt pioneren i all sin prakt .
Lykke til ! Hilsen Finn.