Orchideér er epifytter som vokser oppi trær i tropiske regnskoger og på en måte som ikke skader trær eller vekstene de klamrer seg til. Orchideér som selges i dag er spesielt avlet fram for å trives i våre stuer. Og på noen området er de også mer robuste enn andre stueplanter. Men de vil ikke stå i jord og de fleste liker lys på røttene. Derfor trives de best i  klare plastpotter, eller vide glassvaser. Bruk alltid gjødsel som er beregnet på orchideér de liker ikke organisk gjødsel.

Orchideér bør vannes ved å holde dem under rennende friskt vann for så å øke til litt lunkent vann, ca 20 -25 grader. De kan også vannes ved å senke pottene ned i romtemperert vann og la dem bli gjennomvåte.

Sjekk sorten av Orkideer på nettet om du er i tvil.  Her har du også en anbefalt lenke med masse info om Orchideèn:  http://www.orkidespesialisten.no/kultur-generelt.htm

Klikk på filmen over her og få Finn Schjøll sine gode råd og tips til hvordan du tar vare på Orkideene dine.  Følger du disse rådene vil du ha glede av dem lenger. Kanskje de til og med kommer med nye blomster om og om igjen.

Her ser du et utvalg bilder av noen vanlige og artige Orchide typer.