1. Når du kjøper roser er det alltid bra at rosene har begynt å åpne seg.
  2. Kjøper du roser i bunt må du fjerne minst 50% av bladene, samt torner som blir stående under vann. Er det single roser, er dette tatt hånd om av floristen. Blomsterdekoratøren gjør dette for deg på større rosebuketter også.
  3.  Roser må snittes med skarp kniv, snittet skal være rent og lett skrått, er stilkene tynne så vær ekstra nøye. Porene må være rene slik at vannopptaket går lett .

 

  1. VIKTIG!
    Skyll vasen før bruk. Det usynlige hus støvet er «helsefarlig» for blomster generelt. Roser settes rett i vann så fort du har fått de hjem til deg. Bruk alltid rent vann. Vannet skal være håndvarmt.
  2. Holdbarhetsmiddel skal i vannet. Kjøp med en flaske holdbarhetsmiddel fra blomsterbutikken. Den lille posen du får med fra blomsterbutikken holder kun til 0,5 liter vann. Holbarhetsmiddel skal også i vasen når du skifter vann, eller etterfyller. Friske roser drikker mest vann de første dagene.

OBS!  Les dette! Og forstå rosene dine bedre.

Når punkt 1-5 er gjort, er halve jobben gjort . Roser varer lenger jo bedre du passer på.

Henger en rose med hodet etter kort tid har dette ikke noe med alder å gjøre. Den har ikke klart å trekke vann. Det kan skyldes for høy temperatur i rommet, eller at rosen ikke klarer å transportere vannet opp til hodet fort nok.

Triks 1
Snitt rosene en gang til. Pakk rosene inn i avispapir (så stramt at rosene står rett i pakningen) Settes ut i skygge og kjølig.  1-10 + grader. Kjølerom er ideelt, eller i melkehylla i kjøleskapet. Ute er helt topp så lenge det ikke er for kaldt.

Etter 2-3 timer er alt forhåpentligvis bra 🙂

Triks 2
Virket ikke rådet over så må du kutte rosene korte. Kutt helt ned med 4-7 cm.

La rosene stå i vann opp til hodet mens de trekker opp.

Generelt
Det viktigste av alt er at når du sover eller er på jobb lar du rosene få hvile. Sett vasen med roser kjølig og skyggefullt så de ikke bruker så mye energi. Da har du lenger glede av rosene.

Vaser som er pokal formede er ikke å anbefale. Bruk dråpeformede eller boblefasong som har rikelig med vann der stilkene ender.

Må blomstergleden nå deg – Beste hilsen Finn  🙂

PS: Vask alltid vasen godt før den settes vekk etter bruk.  😉