Åpne meny Lukk meny

Finn schjøll hage

finn schjøll hagemarked

Velkommen til Finn Schjøll Hagemarked i Nittedal og i Bergen på Lagunen.

Åpningstider – Nittedal :   Man – Fre: 10:00 – 19:00  – lør: 09:00 – 17:00 –  Søn: 12:00 – 17:00
Åpningstider  – Bergen:    Avsluttet for denne sesongen.

 Hos oss finner du masse fine blomster og busker til hager, ballkonger og uteplasser.
Du finner oss i Møbellåven i Nittedal

finn schjøll hage - Salvie

Salvie: Trives best i varmt og fuktig klima, med indirekte sollys. Den tåler frost dårlig, men kan komme seg igjen hvis røttene ikke er berørt.

Liljekonvaller

Liljekonvaller: Vakre og romantiske.  Liker seg godt i skog og hager. Har hvite blomster i blomstringstiden mai og juni. Etter blomstring får den røde bær.
Obs! Er giftig å spise for barn og dyr.

finn schjøll hage hortensia

Hortensia: Blomstrer når alle de andre plantene begynner å få høstfarge. Den har så tunge blomsterklaser at de ofte tynges ned mot bakken. En populær hageplante for sine store flotte blomster og den lange blomstringstiden. Den tåler ikke å tørke ut!

finn schjølll hage

Margeritter: Fargede margeritter blomstrer hele våren og sommeren til kulden setter inn på høsten. Planten er  ideell for potteplanting ute på terrasser og i hage.

Rhododendron - hage

Rhododendron: Grønne blader hele året.  Mange arter tåler kulde, men de liker ikke å tørke ut. Rododendron trives best i litt sur jord. 

finn schjøll hage

De større artene av Rododendron foretrekker å ha noe skygge, mens de små dvergbuskene liker full sol. Det samme gjelder de fleste azalea-artene. 

uteplante - Ynde

Mandevilla – Ynde: En populær plante som lukter deilig. Sett planten lyst og fint. Kan plantes i store krukker ved espalier hvor den kan klatre, eller i ampler. Trenger mye sol og må vannes jevnlig.

boganville

Bougainvillea:  En nydelig plante som minner om ferie i middelhavet. Den trenger mye sol og varme, så sett den et sted hvor den får sol fra tidlig til seint.  Den trives også i litt sur jord. Husk at denne må inn i stua om vinteren, før frosten kommer.

Fant du det du lette etter?