Åpne meny Lukk meny
Amaryllis – julens dronning

Amaryllis sies å være julens blomst og blir ofte kaldt «julens dronning». Du får kjøpt den som løk eller som avskårne blomster.

Som løk:  Amaryllisløken kan settes i et glass med vann der kun røttene går ned i vannet da vil den spire og vokse seg høy og flott. VIKTIG! Pass på at kun røttene står i vann så ikke selve løken begynner å råtne.

Som snitt: Avskårne Amaryllis er nesten like holdbare som Amaryllis på løk. Den er nydelig å dekorere med i vaser i ulike høyder som bord dekor, eller i høye vaser som du kan juledekorere. Våre blomsterdekoratører kan hjelpe deg hvis du ønsker det.

TIPS:  Når du kjøper avskårne Amaryllis hos oss, er det lurt å få med blomsterpinner. De stikkes inn i stilken slik at blomsten holder seg oppreist og ikke knekker. Teip også nederst på stilken for å unngå at den krøller seg. Som alle andre løkblomster liker Amaryllis å settes kaldt om natten, da varer gleden lenger. 🙂

Amaryllis i potte er lurt å kjøpe tidlig. Sett den i vinduet og la den stå i lyset og kose seg, da vokser den sakte. Står de for mørkt, eller for varmt, strekker de seg og vokser for fort.

Hilsen Finn Schjøll 🙂

Amaryllis avskårne blomsterderkor til bordet

 

Amaryllisen er nydelig å dekorere julebordet med. Kutt den ned og sett den i vaser med ulike høyder. Dette lager et spennende, flott og moderne julebord. Om du i tillegg pynter med litt kongler og vintergrønt, får du garantert mye skryt for oppdekkingen din! Enkelt, elegant og holdbart.

 

I en tid der alt er industrielt og de fleste planter og blomster er laget for å kjøpes «ferdige», er en av gledene med Amaryllisen at man kan følge utviklingen og se den vokse og gro. Amaryllisen er og en plante som blomstrer over lengre tid. Det kan være vanskelig å planlegge akkurat når den skal blomstre, men denne blomsten kan godt stå framme i våre hjem, selv om resten av juledekoren plukkes bort.

Amaryllis avskårne i vaser

  julebord hvite amaryllis

Fant du det du lette etter?