HVA ER FORSKJELLEN PÅ KONDOLANSEBUKETT OG BÅREBUKETT?

Heldigvis er det mange av oss som ikke er så vant med det å bestille blomster i forbindelse med noens bortgang. Det blir ofte forvirring mellom hva en kondolansebukett og en bårebukett er.

En kondolanse bukett sendes hjem til de nærmeste pårørende, eller til noen man vil uttrykke sin medfølelse for. En bårebukett er en hilsen til den avdøde og sendes til selve begravelsen.

 kondo 1.jpg kondo 2.jpg kondo 3.jpg

HVILKE BLOMSTER SKAL VI VELGE?

Hva som er «vanlig» med valg av blomster til begravelse er ofte kulturbestemt. Og «vanlig» er ikke så viktig. Det som er viktig er at det føles riktig for deg og de nærmeste. Tar du utgangspunkt i avdøde, så har du sikkert noe du vil formidle. Var personen fargerik, sterk, engasjert, kjærlig, osv. Dersom det var en glad person med et lett sinn, så kan kanskje lyse, lette blomster være mer aktuelt enn et dramatisk utrykk.

Ingen valg er feil. Har du lagt hjertet i valget ditt, er det umulig å bli kritisert for det. Vi lager din personlige siste hilsen.

  velg 2.jpg velg 1.jpg velg 3.jpg

KISTEDEKORASJON

En kistedekor er det sentrale når det dekoreres til begravelse. Kistedekorasjonene plasseres oppå kisten. Den er fra nærmeste familie. Her er det mye følelser og ikke noe er riktig eller galt. Blomstene som velges her, symboliser ofte en stemning og et uttrykk av hvem den avdøde var. Man kan velge om man ønsker sende med et bånd med en hilsen, eller sende denne uten bånd. Det er ikke noe som er rett eller galt her.

kiste1800.jpg kiste3000.jpg kistestor.jpg

KRANS

Kransen symboliserer ingen begynnelse og ingen ende. Den har også en overført symbolikk til gifteringen. Kjærligheten som utholder alt og tåler alt. Et vakkert og flott farvel. Krans gis ofte av nære venner og familie eller forretningsforbindelser, men kan gis av alle.

krans 4.jpg krans 5.jpg krans 6.jpg

BÅREDEKORASJON & BÅREBUKETT

Båredekorasjon skal ikke forveksles med kistedekorasjon. En båredekorasjon kan alle velge å sende til begravelse. Det er aldri feil. Båredekorasjoner lager vi fra enkle buketter og til litt større dekorasjoner. Det er vanlig at arbeidskollegaer, eller venner går sammen for å sende dette. Båredekorasjonen er et rimeligere alternativ enn en krans.

 båre2.jpg _DSC3854[1].jpg _DSC3998.jpg

HJERTE

Hjerte er et vakkert symbol som ofte blir brukt fra barn og barnebarn, men kan selvfølgelig også velges av voksene om det føles riktig. Til et hjerte er det ikke alle typer av blomster som egner seg. Vi hjelper deg å finne de riktige.

_DSC4103[2].jpg _DSC4110.jpg _DSC4123.jpg

HVA SKAL VI SI NÅR VI SENDER BLOMSTER TIL DE PÅRØRENDE?

Blomster er følelser. Blomster har et eget språk, da slipper du å si så mye. Noen enkle ord og blomstene, formidler det du ønsker å si. Det kan være så enkelt som «Vi tenker på deg». Ord som varmer og som gir en følelse av at en ikke er helt alene.

Vanlige tekster:
Vi tenker på deg/dere
Vår dypeste medfølelse
En fantastisk person har forlatt oss. Vi tenker på deg/dere
Ønsker dere å være mere formelle, for eksempel forretningsforbindelser, er «Kondolerer» vanlig å skrive.

k2.jpg k4.jpg k5.jpg

KORT OG BÅND TIL BEGRAVELSEN

På båndet skriver vi en tekst som er en hilsen til den avdøde. Tekst på båndet blir ofte lest opp under seremonien. Dersom det er veldig mange bånd kan det være at presten ikke leser opp alle tekster.  Det blir i så fall avtalt i samråd med pårørende om hvilke sløyfer som skal leses opp.

Båndet består av 2 lengder. På den venstre skriver man selve hilsenen og på det høyre skriver man navene på de som blomstene er fra.

Ofte er det spørsmål om hvor mye man kan skrive. Det er begrenset plass på sløyfen, så velg hva dere ønsker å skrive her.

Teksten som skrives på båndet blir også skrevet på et kort, som følger med blomstene. Disse tar byrået vare på og pårørende får disse med seg hjem etter begravelsen. På selve kortet er det mulig å få med litt mer tekst som ikke er skrevet på båndet.

Vanlige tekster:

En siste hilsen
Hvil i fred
Takk for alt
Elsket og savnet
Takk for gode minner
Takk for alle gode år
Takk for all kjærlighet og omsorg
Vi vil aldri glemme deg.
Du vil alltid være i våre hjerter
Ta kontakt med oss og vi hjelper deg med valg av blomster til begravelse.